Eerste Kamer
Rondleiding Binnenhof

Er wordt hier geregeerd en vergaderd. Al héél erg lang. Doe een virtuele tour door het Binnenhof en de vergaderzalen.

Huis van het boek
Online Museum

Huis van het boek brengt het museum bij je thuis. Geniet van verhalen, kunst en cultuur en knutsel mee. Leer bijvoorbeeld hoe je zelf wc-papier kan maken. Handig voor als thuis het wc-papier op is ;).

Jantje Beton
143 Speeltips & Challenges

Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren en verstoppen. Buitenspelen is het hele jaar door superleuk én gezond. Welke tips het beste bij jou passen? Doe dan snel de Speelstijltest van Jantje Beton.

Muzee
Creatief met klei

Bekijk een superduidelijk filmpje en maak een bijzonder (gevaarlijk😊) zeemonster!

Nemo
Hoe dan!?

Waarom klinkt je eigen stem zo raar, kun je vrienden worden met je computer en wat zijn eigenlijk moleculen? Nemo geeft je antwoord op al jouw vragen!

Studio Snugger
Echt waar!?

Hoe poepen astronauten in de ruimte? Door een heel klein gaatje! Echt Waar!? Thomas van Luyn vraagt zich af: is dit snugger of kletspraat?

Naturalis
Online altijd open!

Of je nu wel of niet dit museum kunt bezoeken: de natuur ontdekken gaat altijd door! Thuis of online. Bewonder de topstukken, reis mee op expeditie, of dwaal door het virtuele museum met onderzoekers Freek Vonk en Auke-Florian Hiemstra.

Sport en Spel
Streetsport

De buurtsportcoaches en sportleiders van Streetsport organiseren wekelijks Streetsportactiviteiten op alle Haagse playgrounds. Gratis. Je hoeft niet aan te melden.

Vogelbescherming
Vogelcursus

Kom van alles te weten over deze en andere flierefluiters! Doe de cursus samen met een begeleider.

Bowling Scheveningen
Potje Bowlen?

Speel online ‘Bowling The Game’ en maak iedere maand kans op 1 uur gratis bowlen! Verbeter jij het record?

Milieueducatie Den Haag
Ontdekpakket voor in en om het huis

Op deze website staan allemaal activiteiten die je thuis kunt doen. Sommige zijn binnen, andere buiten. Ze zijn zo gemaakt dat je met weinig voorbereiding snel kan beginnen.

Podiumkids Thuis
Thuistheater

Hier vind je heel veel spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank!

Rijksmuseum van Oudheden
Speur, knutsel, speel en puzzel

Vanuit huis een bezoekje brengen aan het Rijksmuseum? Dat kan! Volg een workshop, bekijk de Nachtwachtvideo’s of ga in het museum op zoek naar sleutels en win een prijs! Je kunt zelfs een sfinx bouwen van Lego!

Jeugdbibliotheek
E-books en luisterboeken

Ben jij lid van de bibliotheek? Dan bof je want je krijgt, naast de boeken die je uit de Bibliotheek meeneemt, met je abonnement ook toegang tot de online Bibliotheek. Als jeugdlid mag je daar elke drie weken maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken lenen. Je kunt ze lezen of luisteren via de online Bibliotheek-app die je gratis op je telefoon of tablet installeert. Lid worden is gratis t/m 18 jaar!

Kinderrechtswinkel
Wat zijn je rechten?

Zit je met een probleem dat te maken heeft met je rechten, bijvoorbeeld de scheiding van je ouders?  Dan kun ja mailen, appen of bellen met de kinderrechtswinkel. Ze luisteren hier naar je verhaal en helpen je graag met gratis advies.

Bootcamp4Kids
Gratis bootcamp spellen

Wil je even in de tuin of het park sportief bezig zijn, maar weet je niet wat je allemaal kunt doen? Download hier de opdrachten en ga met je vriendjes de uitdaging aan.

Blijdorp
Live meekijken

Nu het wat lastiger is om dierenparken te bezoeken, kun je ook je favoriete diertjes vanuit huis bekijken! De leeuwen, olifanten, neushoorns, de haaien… Ze zijn allemaal te bewonderen via de webcams!

Space Expo
Verken de ruimte vanuit je huis!

Challenges, onderzoek en sporten in de ruimte… En als je iets niet weet, vraag je het aan André Kuipers!

Rijksmuseum
Kunst en cultuur

Vanuit huis kun je samen het Rijksmuseum beleven. Volg een workshop, bekijk de Nachtwachtvideo’s of ga in het museum op zoek naar sleutels en win een prijs!

Beelden aan Zee
#uitjethuis

Onder de hashtag #uitjethuis organiseert Beelden aan Zee allerlei leuke activiteiten om thuis te doen. Binnenkijken in het museum, verschillende activiteiten en een workshop boetseren. Check de site!

Kunstmuseum
Zelf de kunstenaar uithangen?

Dan kun je thuis aan de slag met kleur- en tekenplaten gemaakt door illustratoren van kinderkunstboeken. Ga ontwerpen, kleuren, borduren, knippen en plakken.

De waanzinnige podcast
Voor en door kinderen over boeken

De Waanzinnige Podcast is een podcast voor en door kinderen over hun lievelingsboeken. In maximaal 10 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek. Ook wordt er een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de jonge luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat één op de drie kinderen het boek wil gaan lezen. 

Mauritshuis
Kunst in huis

Kriebel je creativiteit met zoekopdrachten, zelfportretten, verhalen en kunstige kleurplaten voor thuiskunstenaars.

Oorkaan voor thuis
Je kijkt je oren uit

Muzikale hoorspelen, spotify-playlists, filmpjes, knutselprojecten, kleurplaten en meer. Je kijkt je oren uit! Niet alleen in de theater- en concertzalen, maar ook thuis!

Staatsbosbeheer
Ontdekkingsreis in je tuin

De boswachters hebben opdrachten verzameld die je in je eigen omgeving kunt doen. Van beestjes zoeken tot het maken van een geluksteen.

Knutselen voor kinderen
Creatieve kriebels?

Dan is dit een hartstikke leuke Tip! Aan de hand van deze duidelijke filmpjes op Instagram maak je de mooiste en grappigste dingen!

Madurodam
Flying Dutchman

Geen tijd om naar Madurodam te gaan om echt in de Flying Dutchman te stappen? Online kun je zien hoe het vliegtuig er is gekomen en verbouwd.

Museum Volkenkunde
We’ve got your back! 

Voor ieder wat wils! Lekker lezen, koken of knutselen met deze tips van het Tropenmuseum, Afrika Museum, Wereldmuseum en Museum Volkenkunde. Genoeg om te doen vanuit huis.

WorkoutWijs
Leuk & gezond!

Via deze app krijg jij toegang tot de lekkerste recepten, leuke sport challenges en goede tips om lekker fit te blijven (of nóg fitter te worden) in het nieuwe jaar.

Huis van het boek
Rubbing Safari

Binnen zitten ook zo beu? Pak een potlood en papier en ga op rubbing safari! Rubbing safari? Leer er alles over in deze korte video. Welke vormen ontdek jij buiten?

Museon
Online rondleiding

De eerste verdieping van het Museon is met een 360 gradencamera in beeld gebracht. Zo kun je virtueel ronddwalen door de tentoonstelling One Planet en de zalen eromheen.