Studio Snugger
Echt waar!?

Hoe poepen astronauten in de ruimte? Door een heel klein gaatje! Echt Waar!? Thomas van Luyn vraagt zich af: is dit snugger of kletspraat?

Staatsbosbeheer
Ontdekkingsreis in je tuin

De boswachters hebben opdrachten verzameld die je in je eigen omgeving kunt doen. Van beestjes zoeken tot het maken van een geluksteen.

Blijdorp
Live meekijken

We kunnen helaas niet echt op bezoek bij de dieren. Maar je kunt wél live de okapi’s, tapirs, leeuwen, Indische neushoorns en olifanten volgen via webcams.

Kinderrechtswinkel
Wat zijn je rechten?

Zit je met een probleem dat te maken heeft met je rechten, bijvoorbeeld de scheiding van je ouders, dan kun je mailen, appen, of bellen. Ze luisteren hier graag naar je verhaal en geven gratis advies.

Sport en Spel
Streetsport

De buurtsportcoaches en sportleiders van Streetsport organiseren wekelijks Streetsportactiviteiten op alle Haagse playgrounds. Gratis. Je hoeft niet aan te melden.

Museum Volkenkunde
We’ve got your back! 

Voor ieder wat wils! Lekker lezen, koken of knutselen met deze tips van het Tropenmuseum, Afrika Museum, Wereldmuseum en Museum Volkenkunde. Genoeg om te doen vanuit huis.

Rijksmuseum van Oudheden
Speur, knutsel, speel en puzzel

RMO heeft heel veel verschillende spellen, puzzels, bouw- en kleurplaten voor je klaar staan. Je kunt zelfs een sfinx bouwen van Lego!

De waanzinnige podcast
Voor en door kinderen over boeken

De Waanzinnige Podcast is een podcast voor en door kinderen over hun lievelingsboeken. In maximaal 10 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek. Ook wordt er een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de jonge luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat één op de drie kinderen het boek wil gaan lezen. 

Muzee
Zeemonster

Bekijk een superduidelijk filmpje en maak een bijzonder (gevaarlijk😊) zeemonster!

Beelden aan Zee
Uitje thuis

Binnenkijken, verschillende activiteiten en een workshop boetseren.

Naturalis
Online altijd open!

Of je nu wel of niet dit museum kunt bezoeken: de natuur ontdekken gaat altijd door! Thuis of online. Bewonder de topstukken, reis mee op expeditie, of dwaal door het virtuele museum met onderzoekers Freek Vonk en Auke-Florian Hiemstra.

Knutselen voor kinderen
Creatieve kriebels?

Dan is dit een hartstikke leuke Tip! Aan de hand van deze duidelijke filmpjes op Instagram maak je de mooiste en grappigste dingen!

Space Expo
Verken de ruimte vanuit je huis!

Challenges, onderzoek en sporten in de ruimte… En als je iets niet weet, vraag je het aan André Kuipers!

Podiumkids Thuis
Thuistheater

Hier vind je heel veel spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank!

Eerste Kamer
Rondleiding Binnenhof

Er wordt hier geregeerd en vergaderd. Al héél erg lang. Doe een virtuele tour door het Binnenhof en de vergaderzalen.

Oorkaan voor thuis
Je kijkt je oren uit

Muzikale hoorspelen, spotify-playlists, filmpjes, knutselprojecten, kleurplaten en meer. Je kijkt je oren uit! Niet alleen in de theater- en concertzalen, maar ook thuis!

Bootcamp4Kids
Gratis bootcamp spellen

Wil je even in de tuin of het park sportief bezig zijn, maar weet je niet wat je allemaal kunt doen? Download dan oefeningen en spelregels.

Vogelbescherming
Vogelcursus

Kom van alles te weten over deze en andere flierefluiters! Doe de cursus samen met een begeleider.

Jantje Beton
143 Speeltips & Challenges

Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren en verstoppen. Buitenspelen is het hele jaar door superleuk én gezond. Welke tips het beste bij jou passen? Doe dan snel de Speelstijltest van Jantje Beton.

Milieueducatie Den Haag
Ontdekpakket voor in en om het huis

Op deze website staan allemaal activiteiten die je thuis kunt doen. Sommige zijn binnen, andere buiten. Ze zijn zo gemaakt dat je met weinig voorbereiding snel kan beginnen.

Bowling Scheveningen
Potje Bowlen?

Speel online ‘Bowling The Game’ en maak iedere maand kans op 1 uur gratis bowlen! Verbeter jij het record?

Mauritshuis
Mauritsthuis

Zoekopdrachten, zelfportretten, verhalen en kunstige kleurplaten voor thuiskunstenaars.

Rijksmuseum
Kunst en cultuur

Vanuit huis kun je samen het Rijksmuseum beleven. Volg een workshop, bekijk de Nachtwachtvideo’s of ga in het museum op zoek naar sleutels en win een prijs!

WorkoutWijs
Leuk gezond blijven

Lekkere recepten, sport-, video’s, quizjes, challenges, tips en nog veel meer!

Museon
Online bezoek

De eerste verdieping van het Museon is met een 360 gradencamera in beeld gebracht. Zo kun je virtueel ronddwalen door de tentoonstelling One Planet en de zalen eromheen.

Madurodam
Flying Dutchman

Helaas kun je niet naar Madurodam om echt in de Flying Dutchman te stappen. Maar je kunt wel zien hoe het vliegtuig er is gekomen en verbouwd.

Kunstmuseum
Mis je het Kunstmuseum?

Dan kun je thuis aan de slag met kleur- en tekenplaten gemaakt door illustratoren van kinderkunstboeken. Ga ontwerpen, kleuren, borduren, knippen en plakken.

Huis van het boek
Online Museum

Huis van het boek brengt het museum bij je thuis. Geniet van verhalen, leer hoe een boek vroeger werd gemaakt en knutsel mee.

Nemo
Hoe dan?

Waarom klinkt je eigen stem zo raar, kun je vrienden worden met je computer, wat zijn moleculen? Allemaal vragen waar je hier op een leuke manier antwoord op krijgt!

Science Center Delft
Ben jij de nieuwe weerman/vrouw?

Meteorologen moeten elke dag de temperatuur, wind, regenval en hoeveelheid zon inschatten. Maak je eigen regenmeter en check de weersvoorspellingen!

Jeugdbibliotheek
E-books en luisterboeken

Ben jij lid van de bibliotheek? Dan bof je want je krijgt, naast de boeken die je uit de Bibliotheek meeneemt, met je abonnement ook toegang tot de online Bibliotheek. Als jeugdlid mag je daar elke drie weken maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken lenen. Je kunt ze lezen of luisteren via de online Bibliotheek-app die je gratis op je telefoon of tablet installeert. Lid worden is gratis t/m 18 jaar!

Huis van het boek
Rubbing Safari

Welke vormen ontdek jij buiten? En hoe bewaar je die voor thuis? Leer dat in deze korte video!

Theater Dakota
De Kikkerprinses

Als een mooie prinses in de paleistuin aan het spelen is met een vrolijk konijn is daar plotseling de tovenaar Bis Bis. Hij wil met haar trouwen. Maar de prinses wil niet. Daar is de tovenaar zo boos om dat hij haar betovert in een groene, gladde kikker…. wat een schrik. Alleen de juiste prins kan de betovering verbreken. Maar hoe kom je aan een ware prins?

Op 29 december wordt deze voorstelling GRATIS gestreamd!