Informatie voor ouders

De VakantiePas wordt uitgegeven door de Stichting VakantiePas in Den Haag en bestaat in twee vormen:

  1. De ZomervakantiePas. Een boekje vol activiteiten die kinderen en hun ouders/begeleiders in de zomervakantie kunnen bezoeken met VakantiepasKorting.
  2. De VakantiepasClub. Een digitale club waarvan de leden (11.500 in juni 2018) voor elke andere schoolvakantie een activiteitenaanbod in hun mailbox krijgen.

Doel
De VakantiePas laat kinderen andere kanten van hun leefomgeving ontdekken door hen te stimuleren deel te nemen aan nieuwe activiteiten. De activiteiten zijn altijd te bezoeken mét VakantiepasKorting en zijn zo evenwichtig mogelijk gespreid over kunst & cultuur, recreatie & sport, natuur & milieu en mens & maatschappij.

Inhoudelijk thema
De Stichting VakantiePas bedenkt elk jaar, in samenwerking met andere organisaties, een thema-actie. Met deze actie willen wij kinderen spelenderwijs in contact brengen met een onderwerp van maatschappelijk belang.
De VakantiePas draagt zo bij aan een zinvolle besteding van de schoolvakanties én aan de participatie en leefbaarheid in stad en regio.

Verspreidingsgebied
In 2018 werd de VakantiePas voor de 23ste keer in Den Haag, voor de 16de keer in Leiden en voor de 15de keer in Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten verspreid, in een oplage van ongeveer 75.000 exemplaren.

Verspreiding
De gratis VakantiePas wordt aan alle kinderen in het verspreidingsgebied uitgedeeld op de basisscholen. Alle bibliotheken in het verspreidingsgebied zijn in de zomervakantie uitgiftepunt voor extra VakantiePassen.

Financiering
De Stichting VakantiePas is een non-profitorganisatie. Samenstelling en verspreiding worden gefinancierd door de gemeenten in het verspreidingsgebied, fondsen, plaatsingsbijdragen van activiteitenaanbieders, sponsors en verkoop van advertentieruimte aan andere non-profitorganisaties.

VakantiepasClub

Door je aan te melden als
Clublid kun je meedoen aan
de activiteiten en krijg je korting
Lees meer