Informatie voor scholen

De VakantiePas wordt uitgegeven door de Stichting VakantiePas in Den Haag en bestaat in twee vormen:

  1. De ZomervakantiePas. Een boekje vol activiteiten die kinderen en hun ouders/begeleiders in de zomervakantie kunnen bezoeken met VakantiepasKorting.
  2. De VakantiepasClub. Een digitale club waarvan de leden (10.000 in december 2018) voor elke andere schoolvakantie een activiteitenaanbod in hun mailbox krijgen.

Verspreiding
De scholen in het verspreidingsgebied ontvangen vóór de zomervakantie een pakket met VakantiePassen. De school deelt de passen uit aan de leerlingen. Daarnaast zijn alle gemeentelijke bibliotheken in het verspreidingsgebied uitgiftepunt van VakantiePassen.

Aantal passen
De scholen ontvangen in het voorjaar een e-mail met een link naar een formulier op de website van de VakantiePas. Via dat formulier moeten ze opgeven hoeveel passen ze nodig hebben. Ook kunnen ze aangeven of ze een pagina willen sponsoren. Dat is goed voor de naamsbekendheid van de school. De school ondersteunt op die manier de continuïteit van de VakantiePas.
Scholen moeten ook eventuele adreswijzigingen (post en e-mail) op tijd doorgeven.

Nieuwsbrief
Voor elke schoolvakantie ontvangen de scholen een nieuwsbrief met het verzoek het VakantiepasNieuws door te geven aan hun leerlingen en ouders via hun eigen media.

VakantiepasClub

Door je aan te melden als
Clublid kun je meedoen aan
de activiteiten en krijg je korting
Lees meer