Veelgestelde vragen

VakantiePas – zomervakantie 

Ik heb op school het VakantiePas-boekje gekregen, maar hoe krijg ik ook het pasje?

Je krijgt geen (plastic) pasje. VakantiePas is de afkorting van VakantiePaspoort. Het werkt net als een paspoort, daarom zit er ook een stempelvel in. Je neemt het boekje mee als je een vermelde activiteit gaat doen, dan krijg je korting en een stempel.

Op onze school krijgen we geen VakantiePas. Hoe kan dat?

De VakantiePas wordt betaald door de gemeenten Den Haag, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten. Kinderen die hier op de basisschool zitten, krijgen de VakantiePas twee weken voor de zomervakantie van hun meester of juf. Woon je in een andere gemeente? Dan kun je de VakantiePas voor € 5,- hier bestellen.

Onze gemeente betaalt niet mee aan de VakantiePas, maar onze school wil de pas wel graag aan de leerlingen geven. Kan dat?

Ja, dat kan. De school kan tegen gereduceerd tarief VakantiePassen kopen bij de Stichting VakantiePas. Bel daarvoor met 070-362 89 08 of e-mail naar info@vakantiepas.nl.

Waarom mag ik niet vaker met de VakantiePas naar het zwembad?

Je mag net zo vaak naar het zwembad als je wil. Maar je krijgt maar één keer korting. Dat is de afspraak met de aanbieders. Zo staat het ook in de spelregels.

Waarom moet ik betalen voor de VakantiePas als ik hem bestel of in de bibliotheek afhaal?

Dat de VakantiePas ook in de bibliotheek en via onze website te koop is, is een extra service die niet door de subsidiegevers wordt betaald. Maar er zijn wel kosten aan verbonden, want we  moeten extra boekjes laten drukken en bij de bibliotheken laten bezorgen. Je betaalt een kleine tegemoetkoming in die kosten, nl. € 2,50. Bestel je via de website, dan betaal je ook de postzegels.

Graag ook de VakantiePas in Leidschendam. Voorschoten krijgt hem wel van Leiden dus waarom niet hier van Den Haag?

Voorschoten ‘krijgt’ de VakantiePas niet, maar betaalt ervoor. Leidschendam geeft helaas geen subsidie. Maar je kunt de VakantiePas wel zelf kopen via vakantiepas.nl.

Kan ik de VakantiePas ook nog in de herfstvakantie gebruiken?

Nee. De VakantiePas is alleen geldig tijdens de zomervakantie. Je kunt in de andere schoolvakanties wel op een aantal activiteiten korting krijgen, maar dan moet je lid worden van de VakantiepasClub. Je krijgt dan vóór de andere schoolvakanties een nieuwsbrief met kortingsbonnen die je kunt printen.

VakantiepasClub – kleine vakanties

Wat is de VakantiepasClub?

Iedereen van 4 t/m 12 jaar die in Leiden of Den Haag woont kan zich aanmelden bij de digitale VakantiepasClub. Als clublid krijg je twee weken voor de herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie een nieuwsbrief met kortingsbonnen in je mailbox. Alle activiteiten voor de vakanties staan dan op deze website. Voor de zomervakantie krijg je natuurlijk weer de ZomervakantiePas van je juf of meester.

Hoe kan ik me aanmelden voor de VakantiepasClub?

Iedereen van 4 t/m 12 jaar uit Leiden of Den Haag kan zich gratis aanmelden. Daarvoor vul je het aanmeldformulier in voor Leiden of Den Haag.

Ik ben lid van de VakantiepasClub. Waarom heb ik geen pasje of boekje ontvangen?

Je krijgt geen pasje of boekje. Voor elke schoolvakantie krijg je een nieuwsbrief met kortingsbonnen die je zelf kunt printen. De bonnen lever je in bij de activiteiten voor de VakantiepasKorting.

Kan ik ook korting krijgen zonder de kortingsbon in te leveren?

Om gebruik de maken van de VakantiepasKorting moet je altijd de kortingsbon van de VakantiepasClub meenemen. Zonder bon betalen je ouders de normale prijs.

Kan ik de ZomervakantiePas na de zomervakantie ook nog gebruiken?

De ZomervakantiePas is alleen geldig tijdens de zomervakantie. Je kunt voor andere schoolvakanties gratis lid worden van de VakantiepasClub.

VakantiepasClub

Door je aan te melden als
Clublid kun je meedoen aan
de activiteiten en krijg je korting
Lees meer