De leukste Pas is de VakantiePas!
Vacature voorzitter Stichting VakantiePas

Wie kent het niet, dat leuke boekje boordevol zomeractiviteiten met korting? Bedoeld om kinderen hun talenten te laten ontdekken en ontwikkelen door ze laagdrempelig in aanraking te brengen met sport, techniek, natuur, cultuur, kunst, andere mensen en andere omgevingen.

Elk jaar wordt De VakantiePas vlak voor de zomervakantie uitgedeeld aan ruim 50.000 kinderen op alle basisscholen in Den Haag. In de andere schoolvakanties krijgen zo’n 12.000 Haagse kinderen verrassende activiteiten aangeboden via de VakantiepasClub in een digitale nieuwsbrief en op onze website. De vaste bezetting van het bureau VakantiePas bestaat uit twee parttime medewerkers en enkele vrijwilligers.

Het bestuur (vrijwilligers) bestaat momenteel uit een voorzitter, penningmeester en secretaris. Vanwege het reglementair aftreden van de voorzitter zijn we op zoek naar een nieuwe deskundige en betrokken voorzitter.

Het bestuur:

  • werkt aan een blijvend sterke positie van de Stichting VakantiePas
  • ontwikkelt, samen met het bureau, een visie en plan voor meerdere jaren   en monitort deze
  • komt vijf keer per jaar bij elkaar en zet zich daarnaast incidenteel in bij speciale bijeenkomsten en evenementen

De nieuwe voorzitter:

  • wordt blij van een digitaal jaarverslag vol ervaringen van gebruikers, vlogs van kinderen en berichten over de VakantiePas op sociale media;
  • heeft regelmatig contact met de projectmanager;
  • heeft bestuurlijke ervaring en een relevant netwerk op het gebied van bijvoorbeeld vrije tijd, jeugd, onderwijs, cultuur en/of sport;
  • heeft enige ervaring met subsidies en fondsenwerving;
  • kan een begroting en jaarrekening lezen en interpreteren;
  • ervaring met HR-gerelateerde zaken is een pré.

Tijdsbesteding: Is afhankelijk van de noodzaak en de persoonlijke invulling van de functie. Dit is gemiddeld 1.5 uur per week. Dat is inclusief pieken rondom bestuursvergaderingen en andere dagen waarbij participatie van de voorzitter wordt gevraagd. Bestuursleden worden aangenomen voor een periode van 3 jaar en zijn maximaal één maal herbenoembaar.

Meer informatie:
Jojet de Graaf, secretaris
06 11 39 23 29

Sluitingsdatum: 15 maart

Reageren:
info@vakantiepas.nl
Stichting VakantiePas
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
www.vakantiepas.nl