Ik heb op school het VakantiePas-boekje gekregen, maar hoe krijg ik ook het pasje?

Je krijgt geen (plastic) pasje. VakantiePas is de afkorting van VakantiePaspoort. Het werkt net als een paspoort, daarom zit er ook een stempelvel in. Je neemt het boekje mee als je een vermelde activiteit gaat doen, dan krijg je korting en een stempel.

Waarom mag ik niet vaker met de VakantiePas naar het zwembad?

Je mag net zo vaak naar het zwembad als je wil. Maar je krijgt maar één keer korting. Dat is de afspraak met de aanbieders. Zo staat het ook in de spelregels.

Op onze school in Valkenburg krijgen we geen VakantiePas. Hoe kan dat?

De VakantiePas wordt betaald door de gemeenten Den Haag, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten. Kinderen die in deze gemeenten op de basisschool zitten, krijgen de VakantiePas twee weken voor de zomervakantie op school uitgereikt. Woon je in een andere gemeente, dan kun je de VakantiePas voor € 5,- bestellen via vakantiepas.nl.

Waarom moet ik betalen voor de VakantiePas als ik hem bestel of in de bibliotheek afhaal?

Dat de VakantiePas ook in de bibliotheek en via onze website te koop is, is een extra distributievorm die niet door de subsidiegevers en sponsors wordt betaald. Maar er zijn wel kosten aan verbonden. Je betaalt een kleine tegemoetkoming in die kosten en de porto.

Graag ook de VakantiePas in Leidschendam. Voorschoten krijgt hem wel van Leiden dus waarom niet hier van Den Haag?

Voorschoten ‘krijgt’ de VakantiePas niet, maar betaalt ervoor. Leidschendam geeft helaas geen subsidie. Maar je kunt de VakantiePas wel zelf kopen via vakantiepas.nl.

Onze gemeente betaalt niet mee aan de VakantiePas, maar onze school wil de pas wel graag aan de leerlingen geven. Kan dat?

Ja, dat kan. De school kan tegen gereduceerd tarief VakantiePassen kopen bij de stichting VakantiePas. Bel daarvoor met 070-362 89 08 of e-mail naar info@vakantiepas.nl.

Kan ik de VakantiePas ook nog in de herfstvakantie gebruiken?

Nee. De VakantiePas is alleen geldig tijdens de zomervakantie. Je kunt in de andere schoolvakanties wel op een aantal activiteiten korting krijgen, maar dan moet je lid worden van de VakantiepasClub. Je krijgt dan vóór de andere schoolvakanties een nieuwsbrief met kortingsbonnen die je kunt printen.

Ik ben lid van de VakantiepasClub. Waarom heb ik geen pasje ontvangen?

Je krijgt geen pasje. Je krijgt vóór de herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie een digitale nieuwsbrief met kortingsbonnen die je kunt printen.