Veelgestelde vragen

VakantiePas - Zomervakantie

Je krijgt geen (plastic) pasje. VakantiePas is de afkorting van VakantiePaspoort. Er zit een stempelvel in, net als in een echt paspoort. Je neemt het boekje mee als je een genoemde activiteit gaat doen, dan krijg je korting en een stempel.

Je kunt een nieuwe VakantiePas kopen bij elke bibliotheek in Den Haag voor € 3,50. Ook kun je in het Zuiderparktheater in de zomervakantie van di t/m do (overdag) een VakantiePas kopen.

De VakantiePas wordt betaald door de gemeente Den Haag. Kinderen die hier op de basisschool zitten, krijgen de VakantiePas twee weken voor de zomervakantie van hun meester of juf. Woon je in een andere gemeente? Dan kun je de Haagse VakantiePas hier bestellen.

Ja, dat kan. De school kan tegen gereduceerd tarief VakantiePassen kopen bij de Stichting VakantiePas. Bel daarvoor met 070-362 89 08 of e-mail naar info@vakantiepas.nl.

Je mag net zo vaak naar het zwembad als je wilt. Maar je krijgt maar één keer korting. Dat is de afspraak met de aanbieders. Zo staat het ook in de spelregels.

Dat de VakantiePas ook in de bibliotheek en via onze website te koop is, is een extra service die niet door de gemeente wordt betaald. Maar het kost wel geld, want we moeten extra boekjes laten drukken en bij de bibliotheken laten bezorgen. Je betaalt een kleine vergoeding in die kosten. Bestel je via de website, dan betaal je ook de postzegels.

Nee. De VakantiePas is alleen geldig tijdens de zomervakantie. Je kunt in de andere schoolvakanties wel op een aantal activiteiten korting krijgen, maar dan moet je lid worden van de VakantiepasClub. Je krijgt dan vóór de andere schoolvakanties een nieuwsbrief met leuke activiteiten.

Ja, je kunt in alle schoolvakanties zoeken op deze website. Klik eerst op Activiteiten. Daar kun je zoeken op leeftijd, begeleiding, datum en naam van de aanbieder.

VakantiePasClub - Kleine vakanties

Alle basisschoolleerlingen in Den Haag kunnen zich aanmelden bij de digitale VakantiepasClub. Dan krijg je twee weken voor de herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie een nieuwsbrief met activiteiten in je mailbox. Alle activiteiten staan dan op deze website. Voor de zomervakantie krijg je natuurlijk weer het VakantiePas boekje van je juf of meester.

Iedereen van 4 t/m 12 jaar uit Den Haag kan zich gratis aanmelden. Daarvoor vul je het aanmeldformulier in.

Je krijgt geen pasje of boekje. Voor elke schoolvakantie krijg je een nieuwsbrief met kortingsbonnen die je zelf kunt printen. De bonnen lever je in bij de activiteiten voor de VakantiePasKorting. Je kunt de bonnen ook laten zien op je smartphone.

Om gebruik de maken van de VakantiepasKorting moet je altijd de kortingsbonnen van de VakantiePasClub meenemen of kunnen laten zien op je smartphone. Zonder bon betaal je de normale prijs.

De VakantiePas is alleen geldig tijdens de zomervakantie. Je kunt voor andere schoolvakanties gratis lid worden van de VakantiepasClub.