Informatie voor ouders

De VakantiePas wordt uitgegeven door de Stichting VakantiePas in Den Haag en bestaat in twee vormen:

1. De VakantiePas, een boekje vol activiteiten die kinderen en hun ouders/begeleiders in de zomervakantie kunnen bezoeken met VakantiepasKorting.
2. De VakantiepasClub. Een digitale club waarvan de leden voor elke andere schoolvakantie een activiteitenaanbod in hun mailbox krijgen.

Doel
De VakantiePas laat kinderen andere kanten van hun leefomgeving ontdekken door hen te stimuleren deel te nemen aan nieuwe activiteiten. De activiteiten zijn altijd te bezoeken mét VakantiepasKorting en zijn zo evenwichtig mogelijk gespreid over kunst en cultuur, recreatie en sport, natuur en milieu en mens en maatschappij.

Inhoudelijk thema
De Stichting VakantiePas bedenkt elk jaar, in samenwerking met andere organisaties, een thema-actie. Met deze actie willen wij kinderen spelenderwijs in contact brengen met een onderwerp van maatschappelijk belang. De VakantiePas draagt zo bij aan een zinvolle besteding van de schoolvakanties én aan de participatie en leefbaarheid in stad en regio.

Verspreiding
De VakantiePas wordt gratis verspreid via alle basisscholen in Den Haag. Alle bibliotheken in Den Haag verkopen in de zomervakantie de VakantiePas.

Financiering
De Stichting VakantiePas is een non-profitorganisatie. Samenstelling en verspreiding worden gefinancierd door de gemeente Den Haag, fondsen, plaatsingsbijdragen van activiteitenaanbieders, sponsors en verkoop van advertentieruimte aan andere non-profitorganisaties.