De VakantiePas wordt uitgegeven door de Stichting VakantiePas in Den Haag en bestaat in twee vormen:

  1. De ZomervakantiePas. Een boekje vol activiteiten die kinderen en hun ouders/begeleiders in de zomervakantie kunnen bezoeken met VakantiePasKorting.
  2. De VakantiepasClub. Een digitale club waarvan de leden (8800 in februari 2017) voor elke andere schoolvakantie een activiteitenaanbod in hun mailbox krijgen.

Doel
De VakantiePas laat kinderen andere kanten van hun leefomgeving ontdekken door hen te stimuleren deel te nemen aan ‘nieuwe’ activiteiten. De activiteiten zijn altijd te bezoeken mét VakantiepasKorting en zijn zo evenwichtig mogelijk gespreid over kunst & cultuur, recreatie & sport, natuur & milieu en mens & maatschappij.

Inhoudelijk thema
De Stichting VakantiePas bedenkt elk jaar, in samenwerking met andere organisaties, een thema-actie. Met deze actie willen wij kinderen spelenderwijs in contact brengen met een onderwerp van maatschappelijk belang.
De VakantiePas draagt zo bij aan een zinvolle besteding van de schoolvakanties én aan de participatie en leefbaarheid in stad en regio.

Verspreidingsgebied
In 2016 werd de VakantiePas voor de 21ste keer in Den Haag, voor de 14de keer in Leiden en voor de 13de keer in Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten verspreid, in een oplage van ongeveer 70.000 exemplaren.

Verspreiding
De gratis VakantiePas wordt aan alle kinderen in het verspreidingsgebied uitgedeeld op de basisscholen. Alle bibliotheken in het verspreidingsgebied zijn in de zomervakantie uitgiftepunt voor ‘extra’ VakantiePassen.

Financiering
De Stichting VakantiePas is een non-profitorganisatie. Samenstelling en verspreiding worden gefinancierd door de gemeenten in het verspreidingsgebied, fondsen, plaatsingsbijdragen van activiteitenaanbieders, sponsors en verkoop van advertentieruimte aan andere non-profitorganisaties. Voor scholen en kinderen zijn er geen kosten aan verbonden.

Meer weten?
Klik voor uitgebreide informatie op onderstaande bijlagen.

Het concept VakantiePas

Factsheet 2015 algemeen

Factsheet 2015 den haag

Factsheet 2015 leiden