Informatie voor scholen


De VakantiePas wordt uitgegeven door de Stichting VakantiePas in
Den Haag en bestaat in twee vormen:

1. De VakantiePas. Een boekje vol activiteiten die kinderen en hun ouders/begeleiders in de zomervakantie kunnen bezoeken met VakantiepasKorting.

2. De VakantiepasClub. Een digitale club waarvan de leden vóór elke andere schoolvakantie een activiteitenaanbod in hun mailbox krijgen.

Verspreiding
De scholen in het verspreidingsgebied ontvangen voor de zomervakantie een pakket met VakantiePassen. De school deelt de passen uit aan de leerlingen. Daarnaast verkopen alle gemeentelijke bibliotheken Vakantiepassen voor een klein bedrag.

Aantal passen
De scholen ontvangen in het voorjaar een e-mail met een link naar een formulier op de website van de VakantiePas. Via dat formulier moeten ze opgeven hoeveel passen ze nodig hebben. Ook kunnen ze aangeven of ze een pagina in het boekje willen sponsoren. Dat is goed voor de naamsbekendheid van de school. De school ondersteunt op die manier de continuïteit van de VakantiePas. Via het formulier kunnen scholen ook eventuele adreswijzigingen (post en e-mail) doorgeven.

Nieuwsbrief
Voor elke schoolvakantie ontvangen de scholen een nieuwsbrief met het verzoek het VakantiepasNieuws door te geven aan hun leerlingen en ouders via hun eigen media.