De VakantiePas wordt uitgegeven door de Stichting VakantiePas in Den Haag en bestaat in twee vormen:

  1. De ZomervakantiePas. Een boekje vol activiteiten die kinderen en hun ouders/begeleiders in de zomervakantie kunnen bezoeken met VakantiepasKorting.
  2. De VakantiepasClub. Een digitale club waarvan de leden (6000 in november 2015) voor elke andere schoolvakantie een activiteitenaanbod in hun mailbox krijgen.

Verspreiding
De scholen in het verspreidingsgebied ontvangen vóór de zomervakantie een pakket met VakantiePassen. De school verdeelt de passen over de groepen en de leraren geven ze aan hun leerlingen. Daarnaast zijn alle gemeentelijke bibliotheken in het verspreidingsgebied in de zomervakantie uitgiftepunt van ‘extra’ VakantiePassen.

Aantal passen
De scholen ontvangen in het voorjaar een e-mail met een link naar een formulier op de website van de VakantiePas. Via dat formulier moeten ze opgeven hoeveel passen ze nodig hebben en hoeveel affiches. Scholen moeten ook eventuele adreswijzigingen (post en e-mail) op tijd doorgeven.

Doel
De VakantiePas laat kinderen andere kanten van hun leefomgeving ontdekken door hen te stimuleren deel te nemen aan ‘nieuwe’ activiteiten. De activiteiten zijn altijd te bezoeken mét VakantiepasKorting en zijn zo evenwichtig mogelijk gespreid over kunst & cultuur, recreatie & sport, natuur & milieu en mens & maatschappij.

Inhoudelijk thema
De Stichting VakantiePas bedenkt elk jaar, in samenwerking met andere organisaties, een thema-actie. Met deze actie willen wij kinderen spelenderwijs in contact brengen met een onderwerp van maatschappelijk belang.
De VakantiePas draagt zo bij aan een zinvolle besteding van de schoolvakanties én aan de participatie en leefbaarheid in stad en regio.

Verspreidingsgebied
In 2015 werd de VakantiePas voor de 19de keer in Den Haag, voor de 13de keer in Leiden en voor de 12de keer in Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten verspreid, in een oplage van ongeveer 70.000 exemplaren.

Financiering
De Stichting VakantiePas is een non-profit organisatie. Samenstelling en verspreiding worden gefinancierd door de gemeenten in het verspreidingsgebied, fondsen, plaatsingsbijdragen van activiteitenaanbieders, sponsors en verkoop van advertentieruimte aan andere non-profitorganisaties. Voor scholen en kinderen zijn er geen kosten aan verbonden.

Sponsor een pagina
Scholen kunnen een pagina in de VakantiePas sponsoren. Dat is goed voor de naamsbekendheid van de school. De school ondersteunt op die manier de continuïteit van de VakantiePas. Voor informatie over adopteren kunnen scholen contact opnemen.

Meer weten?
Klik voor uitgebreide informatie op onderstaande bijlagen.

Het concept VakantiePas

Factsheet 2015 algemeen

Factsheet 2015 den haag

Factsheet 2015 leiden